Regiofinale

30 november 2018


Algemene informatie

 1. Locatie
 2. Timing
 3. Wedstrijdschema
 4. Puntenverdeling
 5. Bezoekers
 6. Pit area
 7. Techniek Expo
 8. Oefentafels

Locatie

Hogeschool PXL - Vildersstraat 5, Hasselt.
De ingang (aan de sporthal) wordt aangegeven met twee FIRST LEGO League vlaggen.


Parkeren

Tegenover de hogeschool zijn er slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Hou er rekening mee dat de Stad Hasselt regelmatig controles doet op onreglementair parkeren.
De dichtstbijzijnde gratis parking bevindt zich op de Koning Boudewijnlaan op +/- 950 meter van de hogeschool.


Timing
08.15u – 08.30u
Deuren open en registratie teams
09.00u - 09.30u
Openingsceremonie
09.30u – 12.00u
Robotwedstrijd en jurering
12.00u – 12.45u
Middagpauze
12.45u – 15.45u
Robotwedstrijd en jurering
16.00u – 16.15u
Sluitingsact
16.15u – 17.30u
Medaille- en bekerceremonie *

(*) Begin- en einduur van de bekerceremonie is afhankelijk van de jurering en kan hierdoor afwijken.


Wedstrijdschema

Wedstrijdschema robots
Wedstrijdschema jury's

Alle onderdelen, zowel de robotwedstrijd als de jurering, zijn gebonden aan een strikte timing. Het is de verantwoordelijkheid van elke coach om ervoor te zorgen dat haar of zijn team op tijd verschijnt. Te laat komen zal resulteren in géén punten voor dat onderdeel.


Puntenverdeling

Elk team krijgt punten van elke jury: project, robot en core values. Daarnaast krijgt elk team vier beurten aan de wedstrijdtafel. De beurt met de meeste punten wordt opgeteld bij de scores van de jury’s.


Bezoekers

Bezoekers zijn uiteraard welkom tijdens de finale. Zij zijn vrij om te komen supporteren tijdens de robotwedstrijd en het bezoeken van de PIT AREA en de TECHNIEK EXPO. Om praktische redenen vragen we aan bezoekers om niet mee de lokalen in te gaan tijdens de jurering.


Pit area

Elk team krijgt een stand van 2m x 2m waar zij hun team, project, school,… kunnen voorstellen aan de andere teams en aan de bezoekers. In de pit area staat een tafel, stoelen en een stopcontact.

Het is toegestaan om de stand in te kleden en kleine (zelfgemaakte) gadgets uit te delen of te ruilen. Het gebruik van gevaarlijk materiaal zoals vuur, gas (inclusief heliumgas en heliumballonnen), giftige producten en wapens is strikt verboden. Er mogen geen objecten aan de muren vastgemaakt worden.


Techniek Expo

De TECHNIEK EXPO bevindt zich op de eerste verdieping. Hier worden diverse leuke activiteiten aangeboden voor de teams en bezoekers. Zij mogen spellen, demonstraties en mini-wedstrijden verwachten. Voor sommige activiteiten (waaronder de robot race) dient er een reservatie gemaakt te worden. Dit kan aan het infopunt in de TECHNIEK EXPO zaal. Het aantal plaatsen is beperkt en is op basis van first come/first serve.

Elke bezoeker van de TECHNIEK EXPO krijgt een paspoort waarmee zij of hij stempels aan elke activiteit kan verzamelen. Een volle kaart kan dan aan het info punt afgegeven worden. Tijdens de sluitingsact worden er leuke prijzen uitgedeeld.


Oefentafels

Elk team heeft de mogelijkheid om 15 minuten lang een oefentafel te gebruiken voor eventuele last-minute aanpassingen. Hiervoor dient er ter plekke een reservatie gemaakt te worden. Indien een team te laat komt, dan zal er een nieuwe reservatie gemaakt moeten worden.

Regiofinale
 
Regiofinale

Praktische informatie

 1. Welkomstkit
 2. Lunch
 3. Drank
 4. Geluid
 5. Beeldmateriaal
 6. Meer informatie
 7. Volg ons op social media

Welkomstkit

De teamcoach komt tussen 08u15 en 08u30 de welkomstkit van zijn team(s) afhalen. Deze zijn gerangschikt op teamnummer. In een kit zitten de FIRST LEGO League t-shirts die elke leerling verplicht is te dragen, alsook badges met teamnummer, wedstrijdschema, plan van het gebouw met de jury lokalen, drankbonnen en eventueel het afhaalformulier voor de lunchpakketten.


Lunch

Elk team kan via de teamcoach/leerkracht een lunchpakket bestellen aan 2 euro per lunchpakket. Hierin zit een sandwich kaas, een sandwich kip (beiden zonder boter) en een pakje koekjes. De samenstelling kan niet gewijzigd worden, maar de leerlingen zijn vrij om onderling te ruilen. Uiteraard mogen zij ook hun eigen lunch voorzien. Het is echter niet mogelijk om ter plaatse eten op te warmen of koel te bewaren.

Leerlingen én bezoekers kunnen tijdens de finale géén eten bestellen, dit kan enkel op voorhand. De cafetaria van PXL is niet toegankelijk voor deelnemers, ouders, leerkrachten en bezoekers van de FIRST LEGO League.


Drank

Elk team krijgt voldoende drankbonnen voor de deelnemers en coaches van de FIRST LEGO League. Bezoekers kunnen deze aan 1 euro per stuk kopen aan het onthaal. We voorzien diverse frisdranken, water en koffie.


Geluid

Gedurende de hele dag is er een DJ aanwezig in de sporthal waar de pit area en robotwedstrijd plaatsvindt. Alhoewel we rekening houden dat het volume niet te hoog is, vragen we toch om gehoorbescherming mee te geven.


Beeldmateriaal

Tijdens de finale wordt er beeldmateriaal gemaakt door onze huisfotograaf, social media verantwoordelijke(n) en eventueel pers. Voor de leerlingen van wie we geen toestemming hebben gekregen om foto’s van te maken en te gebruiken, voorzien we rode stickers. Zij zijn verplicht deze de hele dag zichtbaar te dragen zodat onze medewerkers ervoor kunnen zorgen dat zij niet op foto/video verschijnen.


Meer informatie

Cherly Freson – stafmedewerker Voka – Kamer van Koophandel Limburg
+32 11 56 02 27
cherly.freson(at)voka.be


Volg ons op social media

     

Regiofinale

De FIRST LEGO League kan gratis aangeboden worden aan Limburgse scholen dankzij deze partners.